ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

 

Ο μεταβολισμός του κάθε ανθρώπου εξαρτάται και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες κάποιοι από τους οποίους είναι τροποποιήσιμοι ενώ άλλοι είναι αμετάβλητοι.

Η ηλικία, το φύλο, η σύσταση σώματος, ορμονικές, ειδικές καταστάσεις και η διατροφή είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον βασικό μεταβολισμό.

Θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή μας σε εξαντλητικές δίαιτες, περιόδους νηστείας ή ασιτίας, γιατί στο βωμό της απότομης απώλειας βάρους χάνουμε μεγάλα ποσά μυϊκής μάζας και έτσι καταστρέφουμε κυριολεκτικά τον μεταβολισμό μας αφού αυτός μειώνεται έως και 20 %.

Πως μπορείς όμως να βελτιωθεί η σύσταση του σώματος, να ενισχυθεί ο μυϊκός ιστός και τελικά να έχουμε αύξηση και βελτίωση του βασικού μας μεταβολισμού;

Την απάντηση έρχεται να μας την δώσει η άσκηση, που στα οφέλη της δεν ανήκουν μόνο οι θερμίδες που καταναλώνονται κατά την διάρκειά της, αλλά πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μετατρέποντας την σε συνήθεια, αυξάνουμε και ενισχύουμε το μυϊκό μας σύστημα και κατ’ επέκταση διατηρούμε τον βασικό μεταβολισμό μας σε υψηλά επίπεδα.

Άρα λοιπόν στο Fitnessfun Κέντρο σας προτείνουμε και σας παροτρύνουμε να ακολουθήσετε την καλύτερη συνταγή για τον έλεγχο του βάρους σας, που είναι η σωστή διατροφή σε συνδιασμό πάντα με συστηματική άσκηση.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΕΝΟΥ
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ

ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ